پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیرگروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه دهم تا ۱۶ مردادماه به عنوان هفته جهانی ترویج تعذیه با شیر مادر نامگذاری شده است، گفت: شعار امسال با عنوان «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» انتخاب شده است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ فرحناز شجاعی افزود: تغذیه با شیر مادر یکی از بهترین سرمایه گذاری ها برای سلامت و بقای کودکان و زنان است.


وی عنوان کرد: مطالعات نشان می دهد که حمایت عاطفی و عملی که توسط پدران به مادران داده می شود، مانند مشارکت در وظایف خانه و مراقبت از کودکان بزرگتر، موجب موفقیت در شیردهی می شود.


شجاعی با بیان اینکه کارگران وکارکنان فعال در اقتصاد غیر رسمی آسیب پذیری بیشتری دارند و نیازمند توجه بیشتری هستند، یادآور شد: متاسفانه برای بسیاری از آنها، مرخصی زایمان و مرخصی پدری همراه با پرداخت حقوق و مزایا، غیر قابل دسترس است.


وی تاکید کرد: همه مادران شاغل (کارمند، کارگر، کار خانگی) رسمی و غیر رسمی اگر بخواهند شیردهی بهینه و کامل داشته باشند به مرخصی زایمان کافی نیاز دارند. آنها باید ساعت استراحت مناسب (پاس شیر)، تسهیلات محل کار و حمایت از شیردهی و دوشیدن و نگهداری شیر مادر را دریافت کنند.


شجاعی ادامه داد: شیردهی یک کار گروهی است و والدین (مادر و پدر) به اطلاعات و حمایت برای نقش های مختلف محوله، نیاز دارند. دسترسی به مرخصی والدین و مرخصی پدری کافی می تواند به والدین غیر شیرده این امکان را بدهد که برای مشارکت در مسئولیت های معمول خانه وقت داشته باشند و حمایت های دیگری را فراهم کنند تا مادر را قادر سازد که شیر بدهد.


مدیرگروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: اجرای سیاست های مرخصی زایمان و والدین در محیط های کاری، می تواند در استمرار شیردهی موثر باشد. در این زمینه بسیج منابع برای حمایت، نظارت، ارزیابی و اجرای سیاست هایی که ترویج، حفظ و حمایت از تغذیه با شیر مادر و حقوق والدین و فرزندان را مد نظر دارند، ضروری است.


وی در پایان یادآور شد: والدین برای ایجاد امکان شیردهی به حمایت کل جامعه نیاز دارند لذا باید زنجیره گرم (Warm Chain) حمایت از شیردهی شامل بخش بهداشت، محل کار و جامعه ایجاد شود.